Om oss

Klubben bildades 2003 och sedan 2011 tränar vi fullt ut efter Escrima Concepts kursplan. Träningen fokuserar på parövningar och vi tränar både med vapen och obeväpnat. Alla är välkomna att träna hos oss. I dagsläget är vi cirka 20 aktivt tränande, de flesta med mångårig erfarenhet från andra kampstilar.

Om Escrima Concepts

Escrima Concepts är en modern kampkonst och har sin grund i filippinsk escrima och västerländska vapensystem. Systemet är utvecklat av Master Steve Tappin och Master Steve Kinvig i England och använder sig av en strukturerad kursplan med fokus på enkelhet och beprövad effektivitet i det som lärs ut. Kursplanens upplägg gör att man snabbt och logiskt bygger rätt kroppsmekanik för att använda systemet med och utan vapen.

Många av instruktörerna har 20-30 års erfarenhet inom escrima och andra kampsystem och har tagit med sig de lärdomarna in i Escrima Concepts.

Escrima Concepts-klubbar finns i bland annat England, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Italien och Sverige.

Huvudinstruktörerna kommer till Stockholm för helgseminarier två till tre gånger per år och det arrangeras även läger i bland annat England, Tyskland och Italien dit medlemmarna är välkomna.

info@polisen-escrima.se


Copyright 2011 - 2016 SPIF Escrima (sidan uppdaterad 2016-03-30)